Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 15 Decembar 2017 12:16

Izgradi život bolje budućnosti

U opštini Travnik u kojoj živi romska populacija postoji veliki broj mladih koji konzumiraju opojna sredstva. Mladi/e Rom/kinje Edmir Bektic, Esmeralda Osmanović i Safeta Osmanović prepoznale/li su ovaj problem u Travniku te su sprovodili 3 aktivističke inicijative pod sljedecim nazivima :

1. PROTIV DROGE
2. RIZICI ZA NEUSPJEH U OSTVARIVANJU 
ŽIVOTNIH CILJEVA - PODIZANJE 
ZANANJA UČENIKA U OŠ TRAVNIK 
3. PROBUDIMO SVIJEST MLADIH

Ovim inicijativama mladi žele probuditi svijest mladih, jer veliki broj mladih Roma i Romkinja su već izloženi zloupotrebi opojnih sredstava, kao što su cigarete, droga, alkohol. Sprovođenjem inicijativa Edmir,Safeta i Esmeralda istakli su da žele mlade uključiti u različite sportske aktivnosti kako bi razvili zdrave stilove života, a također smatraju da je obrazovanje jako važno te su organizovali i jednu radionicu u Travniku (u prostorijama Opštine Travnik) sa roditeljima te razgovarali s njima o važnosti obrazovanja.

Također u sklopu inicijativa su pripremljeni paketići za mališane koji su prisustvovali radionici ,a pored paketića Edmir,Safeta i Esmeralda su obezbijedili majice za sve učesnike/ce sa jasnom porukum "IZGRADI ŽIVOT BOLJE BUDUĆNOSTI"

Inicijative su finansirane u sklopu projekta MLADI ROMI ZA PRAVA I INKLUZIJU koji je finansijski podržan od Evropske unije, a implementira ga CARE International na Balkanu u saradnji sa partnerskim organizacijama UŽR "Bolja budućnost" Grada Tuzla i UG Otaharin Bijeljina

pogledano 368 puta
+387 35 298 001

Adresa

Meše Selimovića 85
Meše Selimovića 85
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo