Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 04 Maj 2018 14:41

Implementacija inicijative Esmeralda i Safeta Osmanović

U romskom naselju u Travniku veoma mali broj Roma I Romkinja se bavi nekim određenim sportom. U posljednje vrijeme se pojavio problem, odnosno veliki broj mladih konzumira opojna sredstva. Prethodnom inicijativom pod nazivom “Probudimo svijest mladih” koje su implementirale Esmeralda i Safeta uspjele su bar malo ukazati na ovaj problem mladima I njihovim roditeljima. S obzirom da su na prethodnim inicijativama jako puno govorile o sportu I kako bi mladi trebali u sport da se uključe te da žive ,ljepši bolji I kvalitetniji život, uz pomoć kluba Žnk “Rosa Brandis” organiovale su turnir za mlade kako bi im još više približile svrhu sporta kao I njihovu važnost za zdravlje.

 

Turnir je organizovan u sklopu inicijative koja je iznosila 500,00 EURA te su mlade Romkinje Esmeralda i Safeta u sklopu inicijative kupile i sportsku opremu koja će biti podijeljena svim mladim učesnicima/cama turnira, dok je klub "Rosa Brandis" obezbijedio osvježenje i sendviče za učesnike/ce turnira.

 

Ovim putem i naše udruženje se želi zahvaliti klubu "Rosa Brandis" u kojem igraju Esmeralda i Safeta za pomoć koju su pružili Esmeraldi i Safeti i dokazali da su uvijek spremni za saradnju i pomoć koja je potrebna članicam njihovog kluba.

 

Inicijative su finansirane u sklopu projekta MLADI ROMI I ROMKINJE ZA PRAVA I INKLUZIJU koji je finansijski podržan od Evropske unije, a implementira ga CARE International na Balkanu u saradnji sa partnerskim organizacijama UŽR "Bolja budućnost" Grada Tuzla i UG Otaharin Bijeljina

pogledano 794 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo