Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Ponedjeljak, 18 Juni 2018 12:41

Poziv za konsultanta/icu za strateško-akciono planiranje projektnih aktivnosti

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner provodi grant „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ u periodu od 01.Juna 2018 do 30.Septembra 2019.godine.  Sveukupni cilj projekta je „Bolji pristup i poboljšanje pružanja usluga za žene iz manjinskih i ugroženih skupina“. Aktivnosti projekta  se provode u partnerstvu između aplikantskog udruženja “Bolja buducnost” Tuzla,  Udruženja “Romska djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora  i Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ iz Visokog. Projekat na lokacijama Tuzle, Prnjavora i Visokog targetira žene koje dolaze iz skupina u nepovoljnom položaju, muškarce i mladiće te lokalne razine institucije vlasti. U cilju uspješne provedbe planira se organizacija zajedničke trodnevne projektne strateško-akcione radionice ključnih aktera u projektu.

 Cilj zadatka:  

 Osnovni cilj zadatka je razvijanje i provođenje trodnevne radionice strateško-akcionog planiranja u okviru   projekta o perspektivama/mogućnostima  za bolju saradnju između ključnih partnera, procese praćenja i evaluacije, kvantitavne i kvalitativne obrade podataka i rezultata projekta.  Radionica  će pružiti ulazne podatke, analizu trenutne situacije između uključenih partnera te razviti metodologiju međusobno povezaniha aktivnosti koje će se provoditi tijekom provedbe projekta, kao što je redovno mentorstvo i savjetovanje s partnerima i korisnicima/cama, organizirani i vođeni sastanci, radionice, edukacija, kampanje, praćenje posjeta, izvještavanje, redovita komunikacija s ključnim sudionicima projekta.

pogledano 902 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo