Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 19 Oktobar 2018 09:52

Sastanaci izgradnje povjerenje odrzani u Tuzli, Visokom i Prnjavoru

U okviru regionalnog projekta „Provođenje normi, mijenjanje stavova“, koji finansira Evropska unija, a provode UN Women i Udruženje „Bolja budućnost“, u Tuzli, Visokom i prnjavoru  su održani je sastanci izgradnje povjerenja.

Ovi sastanci  imali su za cilj da predstavnici/e institucija predstave svoje nadležnosti u oblasti mehanizama zaštite od nasilja i diskriminacije te da žene i korisnici/e iz skupina u nepovoljnom položaju iznesu svoja iskustva ali i da direktno bez posrednika postave pitanja u ovoj oblasti i da dodjemo do zajeničkih rješenja kada je u pitanju zaštita od diskriminacije I nasilja.

Projekat kojeg finansira Evropska unija u iznosu 117,000 BAM, je dizajniran na osnovu preporuka i strateških ciljeva CEDAW i Instanbulske konvencije ali i Okvirne strategije za implementaciju Istanbulske konvencije u BiH. Projektne aktivnosti će se implementirati u partnerstvu sa Udruženjima „Romska djevojka-Romani ćej“ iz Prnjavora i Omladinske romske inicijative „Budi mi prijatelj“ .

pogledano 628 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo