Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 23 Novembar 2018 08:47

16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja

Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla u sklopu regionalnog projekta „Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na zapadnom Balkanu“ koji podržava Austrijska razvojna agencija kroz CARE International Balkans organizuje; Uličnu akciju, 25.11.2018 sa početkom u 11:00 sati na platou gradskog trga Sloboda u Tuzli.

Ovaj događaj je dio i označava početak globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja u 2018 godini; “Zaustavimo rodno zasnovano nasilje u svijetu rada!”. 16 dana aktivizma je međunarodna kampanja koja se provodi svake godine od 25. novembra (Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama) do 10. decembra (Međunarodni dan ljudskih prava), a obuhvata i druge datume od ključne važnosti. „Kampanju 16 dana“ koriste pojedinci/ke i organizacije širom svijeta kao strategiju za organizovanje u borbi za eliminaciju svih oblika nasilja nad ženama i djevojčicama.  

 Ciljevi kampanje su:

  • Podizanje svijesti o pravima i odgovornostima koje proizilaze iz zakonodavstva o ravnopravnosti polova i  borbi protiv rodno -zasnovanog nasilja  sa posebnim fokusom na oblast rada
  • Promovisanje usluga za prevenciju i zaštitu od nasilja
  • Pokretanje dijaloga između institucija i Romkinja o načinima preveniranja i eliminacije svih oblika nasilja nad ženama u svim oblastima (porodici, društvu, radu, obrazovanju, zdravstvu)  
  • Podizanje svijesti šire društvene zajednice o važnosti prepoznavanja nasilja kao društvenog, a ne privatnog problema, te važnosti ujednačenog pristupa uslugama zaštite od nasilja.

 

 

 

pogledano 652 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo