Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Srijeda, 27 Februar 2019 09:26

U Tuzli, Prnjavoru i Visokom održane radionice sa ženama na temu prevencije nasilje i diskriminacije

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner pod granta „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ u saradnji sa partnerskim organizacija UR "Romska djevojka-Romani ćej" Prnjavor i Omladinska romska inicijativa  "Budi mi prijatelj" Visoko održali su  radionice za žene iz manjinskih I ugroženih skupina sa ciljem njihovog osnaživanja da koriste dostupne mehanizme zaštite od diskriminacije I nasilja. Prvi set radionica održane su  u Tuzli, Prnjavoru i Visokom od ukupno 15 koje su projektom predviđene. 

Radionice  se  fokusiraju na sljedeće;

  1. a) Promocija korištenja usluga među ženama iz manjinskih I ugruženih institucija kroz izgradnju povjerenja
  2. b) Osnaživanje žena I djevojaka  (uključujući I one iz manjinskih I ugroženih grupa) za korištenje I traženje usluga za zaštitu od nasilja i diskriminacije. 

Rezultat implementacije ovih radionica je Bolji pristup I poboljšanje pružanja usluga za žene iz manjinskih I ugroženih skupina.

pogledano 557 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo