Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Ponedjeljak, 08 Juli 2019 11:56

Poziv za angažovanje edukatora

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner pod granta „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ raspisuje:

 

Poziv za angažovanje edukatora

 

 

Pozadina zadatka:

 

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner provodi grant „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ u periodu od 01.Juna 2018 do 30.Septembra 2019.godine. Sveukupni cilj projekta je „Bolji pristup i poboljšanje pružanja usluga za žene iz manjinskih i ugroženih skupina“. Aktivnosti projekta se provode u partnerstvu između aplikantskog udruženja “Bolja buducnost” Tuzla, Udruženja “Romska djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora i Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ iz Visokog. Projekat na lokacijama Tuzle, Prnjavora i Visokog targetira žene koje dolaze iz skupina u nepovoljnom položaju, muškarce i mladiće te lokalne razine institucije vlasti.

 

Cilj zadatka:

 

Osnovni cilj zadatka je razvijanje i provođenje jednodnevne radionice za edukaciju muškaraca I mladića u oblasti promoviranja ravnopravnosti spolova I prevencije nasilja. Vršnjačke edukacije će se sastojati o prezentaciji rodnih uloga I spola, gender normi u kontekstu rodno-zasnovanog nasilja ali će se poseban fokus staviti na razumjevanje interesa za razumjevanje utjecaja rodnih normi na živote učesnika. Osnove koje edukacija treba pokriti su: biološko određenje spola I roda, ponašaj se kao muško, ponašaj se kao žensko, etiketiranje, nasilje I šta radim kada sam ljut.  Planirano je održavanje 9 jednodnevnih radionica  ( 3 po partnerskoj organizaciji) za oko 15-20 učesnika po partnerskoj organizaciji na lokacijama Tuzla, Visoko I Prnjavor I to u periodu Juli, August I Septembar 2019. Mjesečno po jedna na svakoj lokaciji.

 

Dužnosti i odgovornosti edukatora:

 

  • Razviti program /agendu radionice
  • Asistirati u organizovanju radionice
  • Održavanje radionice u ciljanoj lokaciji uz asistenciju partnerske organizacije
  • Dostaviti izvještaj sa radionice na lokalnom jeziku
  • Dostaviti analizu evaluacije I time sheet obrazac o održanoj radionici
  • Dostaviti liste učesnika/ca , fotografije sa održane radionice

 

 

 

 

Trajanje i vrijeme zadatka:

 

Planirano je da se radionice održe u Viskom, Tuzli I Prnjavoru u periodu Juli, August I Septembar  2019 godine.

 

Zadatak počinje od dana odabira kandidata za izvođenje zadatka.

 

Sadržaj prijave:

 

Prijave moraju biti na b/h/s jeziku, a podrazumijeva sljedeće:

 

  • CV aplikanta koji sadrži kvalifikacije, iskustvo i kompetencije;
  • Prijedlog metodologije provođenja zadatka;
  • Navesti lokaciju za koju se prijavljuje

 

Prijave treba dostaviti najkasnije do 10.07.2019 na e- mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naslovom: " Prijava za edukatora“.

Samo uži izbor kandidata će biti kontaktirani. Kandidati koji ne budu kontaktirani do 12.07.2019. godine nisu ušli u uži izbor.

 

Procedura plaćanja:

 

Sa edukatorom će biti zaključen odgovarajući ugovor koji uključuje troškove angažmana u iznosu od 300,00 KM bruto nakon obavljenog posla i ispunjavanja ciljeva zadataka. Naručilac snosi troškove printanja i distribucije dokumenta, te zadržava pravo daljeg korištenja djela.

 

Zahvaljujemo na Vašem interesu.

pogledano 421 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo