Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Utorak, 16 Juli 2019 10:48

Promoviranje ravnopravnosti spolova kod mladića i muškaraca

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner pod granta „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ u saradnji sa partnerskim organizacija UR "Romska djevojka-Romani ćej" Prnjavor i Omladinska romska inicijativa  "Budi mi prijatelj" Visoko zpočeli su sa aktivnostima koje uključuju  rad sa mladićima i muškarcima u Tuzli, Visokom i Prnjavoru.

U narednom periodu će se održati 9 vršanjčkih radionica sa mladićima i muškarcima sa ciljem promjene stavova i edukaciji u oblasti promoviranja ravnopravnosti spolova I prevencije nasilja. Vršnjačke edukacije će se sastojati od prezentacija i informisanja o  rodnim ulogama i spolu, gender normi u kontekstu rodno-zasnovanog nasilja ali će se poseban fokus staviti na razumjevanje interesa za i utjecaja rodnih normi na živote učesnika.

pogledano 493 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo