Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Utorak, 10 Mart 2020 11:34

Ulična akcija UŽR ”Bolja budućnost”: Kakav je položaj žena u BiH danas?

Skrenuti pažnju na položaj žena cilj je ulične akcije koja je održana u centru Tuzle na Međunarodni dan žena. Udruženje žena Romkinja ”Bolja budućnost” u saradnji sa ženskom romskom mrežom u BiH devetu  godinu u više gradova BiH organizuje i provodi kampanju mjesec dana ženskog romskog aktivizma . Do 8. aprila do kada traje kampanje  bit će provedeno niz aktivnosti sa ciljem ukazivanja na sam položaj žena u bh. društvu, s posebnim akcentom na Romkinje.

”Romkinje se nalaze u nezavidnom položaju, mi vrlo često kažemo da su one duplo diskriminisane, time što su žene a i samim tim pripadnosti određenoj etničkoj nacionalnoj manjini. Udruženje žena Romkinja ”Bolja budućnost” kroz svoje aktivnosti, svakodnevno nastoji poboljšati njihov socio-ekonomski položaj”. 

Ono što je bolje nego prije 20-tak i više godina, ne samo kod Romkinja, već i ostalih žena u BiH, jeste da žene u porodici imaju više slobode i samostalno odlučuju u mnogim stvarima, s čime se slažu i naše sugrađanke.

”Žena je vodič kroz život i u politici i u privatnom životu, u svemu, žena je ta koja pokreće kao neka mašina”, kaže jedna naša sugrađanka.

Samo predanim radom  one mogu mijenjati stanje na bolje mišljenje je našeg udruženja. Nastojimo kroz različite edukacije, seminare i ostale aktivnosti podstaći Romkinje na rad, kako bi bile vidljivije u svojoj zajednici.

pogledano 169 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo